PIDÄ RENKAISTASI HUOLTA

TARKISTA RENKAAN KULUTUSPINTA
Kolikkotesti soveltuu erityisen hyvin kitkarenkaiden kunnon arviointiin.

Testaa kahden euron kolikolla
Tulitikkua tarkemmin renkaan kunnon ilmaisee kahden euron kolikko. Jos kolikossa olevan vajaan neljän millimetrin levyinen, hopeoitu rengas nousee rengasurasta yhtään kuviopalan yläpuolelle, on syytä harkita renkaiden uusimista. Kulutuspintaa pitäisi olla vähintään neljästä viiteen millimetriä. Laki edellyttää talvirenkaissa vähintään kolmea millimetriä ja kesärenkaissa 1,6 millimetriä.

Me suoritamme myös renkaiden kuntoarviointia.

OIKEAT RENGASPAINEET
Oikea rengaspaine on tärkeä tekijä turvallisen ajon kannalta. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että renkaiden ilmanpaineet kannattaa tarkistaa kerran kuussa. Ne on hyvä tarkistaa myös ennen pitkiä ajomatkoja. Rengaspaineet voi mitata esimerkiksi huoltoasemilla ja rengasliikkeissä.

RENGASPAINEIDEN MUISTILISTA

1. Katso autosi ohjekirjasta tai auton oveen tai bensatankin luukkuun kiinnitetystä tarrasta, mikä on auton valmistajan ilmoittama oikea renkaiden ilmanpaine.

2. Lämpötila vaikuttaa renkaiden ilmanpaineeseen: kylmällä ilmalla painetta pitää olla enemmän kuin lämpimällä.

3. Älä koskaan säädä rengaspainetta heti ajon jälkeen.
Renkaat lämpiävät aina ajossa.

4. Muista tarkistaa myös vararenkaan ilmanpaine säännöllisesti.

OIKEANLAINEN VARASTOINTI
Oikealla varastoinnilla voidaan hidastaa renkaan ikääntymistä.

Lämpötila
Varaston lämpötilan tulisi olla vähemmän kuin +25 ºC, mieluiten pimeä ja alle +15 ºC. Yli 25 ºC tai alle 0 ºC lämpötilassa kumin ominaisuudet saattavat muuttua siten, että sillä on vaikutusta renkaan lopulliseen käyttöikään. Viileällä varastoinnilla ei ole huonontavaa vaikutusta kumituotteisiin.
Esimerkiksi kontti ei ole oikea säilytyspaikka renkaille suurten lämpötilavaihtelujen takia.

Kosteus
Liian kosteita olosuhteita on vältettävä. Varaston kosteus ei saa olla niin suuri, että vesi tiivistyy renkaille. Renkaita ei saa varastoida siten että ne ovat alttiina sateelle, roiskevedelle jne.

Valo
Renkaat on suojeltava valolta, erityisesti suoralta auringonvalolta.

Muodonmuutos
Renkaat on varastoitava, mikäli mahdollista, luonnollisessa muodossa vapaasti, niin ettei niihin kohdistu jännitystä, puristusta tai vääntymistä. Pitkäaikaisen varastoinnin aikana syntyneet voimakkaat muodonmuutokset saattavat paineistettaessa murtua. Lappeelleen asetetut renkaat pysyvät muodossaan ja vievät vähän tilaa.

Helsingin Rengaspalvelun rengashotelli säilyttää renkaasi oikein.